Even voorstellen ons nieuwe lid: Peter Lasaroms

Even voorstellen ons nieuwe lid: Peter Lasaroms

Beste lezers graag stellen wij ons even voor als nieuw Lid en hoe we tot onze auto keuze zijn gekomen:

Wij zijn Peter (61) en Anita (56) Lasaroms en wonen samen met onze 2 kinderen en mijn schoonmoeder (82), in een boerderij die omgebouwd is tot opleiding centrum voor blindengeleidehonden in Middelaar (Noord Limburg) Daarnaast hebben we nog veel andere dieren, katten, kippen, vogels, konijnen en een heuse landschildpad!

Hierdoor zijn we elke dag, ook in het weekend, vroeg in de weer. Na het verzorgen van de dieren in het weekend kunnen we een uurtje bankhangen en kijken dan altijd na auto programma’s zoals, Wheeler dealers, Car SOS en Chasing Classic Cars. We zeiden dan vaak later kopen we ook een oldtimer en gaan er lekker mee toeren, nu hebben we daar te weinig tijd voor!

We hebben ook al een 6- tal auto’s, 5 voor het werk en een youngtimer, Saab 93 cabriolet uit 2004.

Tot op een zondagochtend 2 jaar geleden mijn schoonmoeder even na het ontbijt, een kopje koffie komt doen en we aan de praat raken over vroeger en dat je, je loon moest afdragen aan je ouders.Mijn schoonmoeder vertelde, “van mijn maandelijkse loon bijdrage werd een Ford Anglia op afbetaling gekocht, dat weet ik nog goed”,zei ze!

Wij samen, een Ford Anglia?, die kennen we niet… dus de iPad erbij en googelen, via marktplaats popte er een naar boven, maar dat model was het niet, het was een model later, die ook in de Harry Potter film is gebruikt, dus met teruglopen achterruit!

Maar de Anglia die op popte zag er wel heel aandoenlijk uit, dus ik zei zal ik daar een veel lager bod op doen, tegen mijn vrouw, ‘nee’ niet doen zei mijn schoonmoeder, dadelijk zegt de verkoper is goed en dan zit je ermee! (Maar dat lijk me ook de bedoeling als je een bod uitbrengt!)

Al snel kreeg ik een antwoord dat voor 250 euro meer we een deal hadden. De Anglia stond 3 dorpjes verderop, dus lekker in de buurt, en we konden die zelfdemiddag wel komen kijken. De verkoper had meer auto’s in een schuur bij zijn moeder en die moest in verband met verkoop van het huis leeg!

We waren eigenlijk meteen verliefd zoals de auto daar stond, geen roest maar verder was de Anglia toe aan goede verzorging!

De proefrit ging met horten en stoten, geplof en geknal van de motor, de choke moest erop blijven, als we remden leek het wel de meest moderne auto, want hij parkeerde zichzelf direct in, rechts naast de straat, zo erg trok hij naar rechts.

Maar ondanks al dat, werd de auto voor die prijs gekocht, met wat onderdelen en veel documentatie.Diezelfde zondagmiddag stond de auto,overgeschreven en wel, bij ons op de stoep!

Uit de documentatie blijkt de auto in Cuijk te zijn afgeleverd, plaatje staat nog op de auto met telefoonnummer 803!

Later blijkt dat de chef-monteur van deze Ford garage 8 deuren van ons vandaan woont en deze auto altijd onder beheer heeft gehad.

De afgelopen 2 jaar hebben we exterieur veel aan de auto vervangen en is hij eigenlijk geheel nagekeken en zijn er heel veel onderdelen vernieuwd, verder zijn de motor en de versnellingsbak geheel gerestaureerd.

2 weken geleden hebben we de auto weer teruggekregen en worden voor de winterstalling de schokdempers voor nog vernieuwd en komt er een geheel nieuwe kabelboom in!

Door het mooie weer hebben we gelukkig nog een paar ritjes kunnen maken op de zondag middag en hebben we veel bekijks en worden er veel duimpjes opgestoken.

Inmiddels blinkt de auto als een spiegel en kunnen we in 2023, met mooi weer, er op zondagmiddag mee gaan toeren en vooral onthaasten.Het landschap waar we wonen leent zich daar uitstekend voor!

Wat hebben we dan uiteindelijk gekocht:

Ford Anglia

23-06-1956

Kleur Grijs

Aantal eigenaren 2