Kom 25 mei gezellig naar Rijssen

Kom 25 mei gezellig naar Rijssen

Op zaterdag 25 mei 2024 is de binnenstad van Rijssen het decor van tientallen klassieke automobielen. Dan treffen liefhebbers van mobiel erfgoed elkaar in de gezellige binnenstad van deze Twentse gemeente met een verrassend Hanzeverleden en stadsrechten sinds 1243.

Het is de eerste keer dat het historische Rijssen Ford klassiekers tijdens een event ontvangt in de binnenstad. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen Toerisme Rijssen-Holten en de Engelse Ford Club NL. Onze vereniging tekent voor de organisatie, dus de Anglia, Escort en Zephyr ga je zeker tegenkomen. Maar ook andere klassiekers zijn van harte welkom op het Europaplein. De deelname aan het evenement is gratis, wel even aan de organisatie doorgeven dat je komt. Kan ook via 06-51179679. Dan sturen we je een routebeschrijving. Vanaf 10.00 uur draaien de eerste klassiekers het Europaplein op. Rond 15.00 uur is het hoogtepunt van de dag omdat er zo’n 90 klassiekers bijkomen van de Historische Automobiel Vereniging (HAV). Deze HAV-leden hebben we dan net een lokale toertocht over de Sallandse Heuvelrug op zitten.

In de zomermaanden vindt altijd de wekelijkse Lommerdmarkt plaats op het Europaplein. Dit zelfde plein dient op 25 mei als podium waar trotse eigenaren hun geliefde klassiekers aan het publiek kunnen presenteren. Daar kunnen liefhebbers en geïnteresseerden met elkaar in gesprek gaan. De eerste oldtimers rijden rond 10 uur het Europaplein op. Voor de liefhebbers zijn delen van autoroutes in de omgeving te rijden, zoals over de Holterberg. Tegelijkertijd vindt er een streekmarkt plaats in Rijssen waar tevens een groot aanbod aan sfeervolle restaurants, lunchrooms en cafés aanwezig is. Vanzelfsprekend kun je in Rijssen supergoed winkelen.