Onderdelen dag Apeldoorn

Onderdelen dag Apeldoorn

Zaterdag 15 Oktober was er weer de (half) jaarlijkse onderdelen dag georganiseerd in samenwerking met de diverse Ford-clubs in Nederland. Voor mij zal dat zo ongeveer de 50ste keer zijn dat ik er was. Niet met een tafel met onderdelen maar als bezoeker.

De onderdelen dag is tegenwoordig in de Zwitsalhallen in Apeldoorn. Omdat de deuren pas om 10:00 opengaan, had ik de gelegenheid eerst nog een startmotor weg te brengen voor revisie, dit lag redelijk op de route. Daardoor ging het tweede deel van de rit na een stukje A1 verder door omgeving Voorthuizen, Kootwijk, Garderen en Hoog Soeren naar de westkant van Apeldoorn. 15 kilometer voor Apeldoorn dook er een prachtige Ford Zephyr mk2 voor me op en het was geen vraag waar die naar onderweg was.

Voor mij is de onderdelen dag altijd iets om niet te missen. Hoewel de restauratie van mijn laatste project net klaar is en ik niet direct iets nodig had weet ik dat er altijd wel wat te vinden is. Het is heerlijk om in de Ford doosjes te graven op zoek naar bijzondere dingen. Ik maak altijd eerst een rondje op tempo zodat ik een indruk heb van wat er ligt en je op tijd bent voor de koopjes.

Een ander doel op de dag is het bij praten met alle Ford vrienden en kennissen. Hoewel je elkaar ook geregeld op andere evenementen spreekt is er altijd nieuws. De voortgang of aanschaf van projecten, onderling uitwisselen wie wat zoekt, wie nog ergens wat weet te liggen, de ervaringen van recente evenementen en natuurlijk persoonlijke dingen. De huidige locatie is goed en catering en dergelijke zijn prima. Het licht is wat mager maar dat is dan ook het enige.

Uiteindelijk is het snel een uur of 3 in de middag en beginnen de eersten hun spullen in te pakken. We zijn weer op de hoogte van elkaars wel en wee. Op zo’n dag wordt er onderling toch wel het nodige verkocht en ik vind dat wel een mooie manier van recycling. Onze klassiekers kunnen weer gerepareerd en gerestaureerd worden. Zodat we op een volgend evenement weer wat te vertellen en te zien hebben.

Tot slot dank aan allen die hebben bijgedragen aan de organisatie van deze dag! Ik weet dat er in de afgelopen jaren enkele momenten zijn geweest dat de toekomst van de onderdelen dag onzeker was maar gelukkig lijkt dit weer een jaarlijks terugkerende dag te zijn.

Met vriendelijke groet,

Roger Grolleman