Uitnodiging Lustrumviering 2 april 2023

Uitnodiging Lustrumviering 2 april 2023

Beste EFCN-lid,

Met plezier nodigt het bestuur van de Engelse Ford Club Nederland je uit voor de viering van het uitgestelde lustrumevenement op 2 april. Omdat er onvoldoende belangstelling bleek voor de oorspronkelijke festiviteiten op zaterdag concentreren we ons op de feestelijke activiteiten van de zondag. Geheel in de traditie van onze vereniging besteden we veel aandacht aan het fenomeen Watermolen, maar ook de windmolen en industrieel erfgoed staan op ons lijstje.

Wil je deelnemen aan de lustrumviering op 2 april? Geef je dan uiterlijk 28 februari op via bijgaande link waarbij je het aantal personen kunt opgeven (leden en/of Introducees). Eventuele andere opmerkingen kun je ook in deze aanmelding kwijt, zoals dieetwensen en of je museumkaarthouder bent.

Programma:

Tussen de 10.00 en 10.45 uur ontvangen we je met koffie of thee met appelgebak op de Watermolen van Opwetten, Opwettenseweg 203, 5624 AC Nuenen. De watermolen ligt op een schilderachtig en nostalgisch plekje aan de oevers van de Kleine Dommel op het randje van Nuenen en Eindhoven.

Gefaseerd beginnen we van hieruit de Kleine Watermolenrit die ons verder langs 3 objecten van historisch erfgoed zal voeren, w.o. de Collse molen. We vervolgen onze tocht die voor deze gelegenheid door Ernst Visser en Harrie Drenth werd uitgezet en passeren dan ook het Weverijmuseum van Geldrop. De watermolen is inpandig en verzorgde de aandrijving van de fabriek waarin niet alleen wollen stoffen werden geweven maar waarin nog steeds o.m. smeerkussens voor locomotieven uit geheel Europa worden geproduceerd. Voor de Kleine Watermolenrit is in het programma ongeveer één uur tijd gepland zodat je ook gelegenheid hebt deze toeristische plekjes nader te bekijken. De rit voert ons uiteindelijk naar het Daf Museum in Eindhoven, Tongelsestraat 27 in Eindhoven.

Hier wordt om 12.30 een lunch geserveerd voor de deelnemers aan dit EFCN-Lustrumevenement. Mensen met een aangepast dieet worden gevraagd dit vroegtijdig aan te geven. Na de lunch wordt een rondleiding aangeboden door een deskundige medewerker van het museum die veel kan vertellen over de geschiedenis van Daf en het museumgebouw waarvan de historie nauw verweven is met die van de automobielfabrikant. We sluiten de dag af met  koffie, thee en stukje vlaai. Voor wie hieraan niet genoeg heeft is het museum tot 17.00 uur geopend en is er dus volop gelegenheid vrij rond te lopen.

Deelname door leden en huisgenootleden van de Engelse Ford Club Nederland is gratis. Introducees betalen € 25,- Omdat houders van een Museumjaarkaart vrij toegang tot het Daf Museum hebben vragen we je dit vóór ons bezoek bij Harrie Drent te melden, zodat we er bij de afrekening mee kunnen houden.

Leden die in dit evenement het plezier en de gezelligheid van een gezamenlijke overnachting missen wijzen graag op de geplande viering van ons 40 jarig bestaan in 2025. Het biedt ons opnieuw kans een onvergetelijk jubileumevenement te organiseren waarin we hopelijk te zijner tijd niet gehinderd worden door een pandemie of gebrek aan passende locatie. Zij die met oog op het relatieve vroege begintijdstip van het evenement op eigen gelegenheid een overnachtingsmogelijkheid in de buurt van Opwetten zoeken, wijzen we graag vrijblijvend op de aanwezigheid van verschillende hotels en B&B’s in de omgeving van Eindhoven, bijvoorbeeld het Campanilehotel. Recent waren hier nog verschillende voordelige individuele reserveringsmogelijkheden met als voordeel dat je oldtimer hier tijdens de nacht op eigen terrein gestald kan worden.

Graag zien we je aanmelding voor 28 februari tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Engelse Ford Club Nederland