Nieuw lid; Robert van Vliet, even voorstellen

Nieuw lid; Robert van Vliet, even voorstellen

Met veel plezier deel ik waarom ik lid ben geworden van de Engelse Ford Club Nederland (EFCN). Sinds een paar maanden ben ik de trotse bezitter van een Ford Zephyr uit 1960. Daarmee is deze auto ouder dan ikzelf want ik ben 58 en dus van geboortejaar 1964. Ik woon sinds 1971 in Apeldoorn en leef daar met veel plezier met echtgenoot Anita. Onze twee kinderen zijn al een paar jaar geleden uitgevlogen. Mijn werkzame leven ben ik gestart bij de grootste werkgever in Apeldoorn, de Belastingdienst. Ik 2000 ben ik voor mezelf begonnen en ben inmiddels meer dan 20 jaar ondernemer in de communicatiebranche.

Ik heb geen verstand van techniek, maar wel een liefhebber van mobiel erfgoed, waar ik graag een bijdrage aan lever om dit in stand te houden.Ik zocht een oldtimer met een specifieke vormgeving waar de jaar 50/60-tijdsgeest in uitstraalt. Dat heeft deze auto onmiskenbaar. Het heeft zelfs een vleugje Amerikaanse uitstraling. Aangezien het huidige Ford-logoniet op de Engelse Fords staat, denken ook veel mensen dat het een Amerikaanse auto is.Vanaf april 1956 kwamen de Mark II Consul, Zephyr en Zodiac in de verkoop en stonden bekend als de Three Graces.

Mijn Zephyr stamt uit juni 1960. Het is type MKII, een 2.0 liter, 6 cilinder met overdrive (extra 4e versnelling).De kleur is lichtblauw / donkerblauw met rode bekleding. De auto is in Engeland (Dagenham) geproduceerd en in Zweden verkocht. Ruim 20 jaar geleden in Nederland ingevoerd. Het originele Zweedse nummerbord kreeg ik erbij. Evenals 5 autobanden, voor- en achterraam en twee dozen met materialen / onderdelen. De vorige eigenaar maakte er echt werk van.

Daarnaast ben ik een liefhebber van de Beatles, wist je dat Ringo Star een Ford Zephyr MKI had, toen hij in 1962 toetrad tot de Beatles?

Ik ben niet alleen een supporter van mobiel erfgoed, maar ook van Engeland. Ga daar dus ook regelmatig op vakantie. Dit voorjaar was de bestemming Zuid-Engeland met onder meer Land’s End.
Dagenham staat nog op mijn wensenlijstje.

Er is genoeg te doen met mijn Zephyr, chroomdelen vernieuwen, lak opfrissen, rubbers bij ramen vernieuwen en interieur in stijl brengen van de buitenkleuren.

Ik hoop dat de EFCN mij kan helpen in de zoektocht naar kennis, contacten en onderdelen en ik kijk er naar uit om je als supporter van de Engelse Ford Club binnenkort te ontmoeten.

Best wishes,

Robert van Vliet

Robert met zijn Ford Zephyr uit 1960